Energetinė vertė: 2548 kcal
1 kg bulvių,
1 šaukštas sviesto,
1 svogūnas,
300 g maltos mėsos,
2 šaukštai džiuvėsėlių,
petražolių,
druskos.
S a l o t o m s:
1 kopūsto gūžė,
2 morkos,
1 obuolys,
2 svogūnai,
1 šaukštas cukraus,
1 šaukštas acto,
1/2 stiklinės grietinės.
GAMINIMAS:
Nuskustas bulves išvirkite. Keptuvėje pakepinkite svogūną su sviestu, sudėkite maltą mėsą ir maišant paspirginkite. Suberkite džiuvėsėlius, įpilkite stiklinę karšto vandens, pavirinus įberkite supjaustytų petražolių lapelių.
Patiekiant bulvės sudedamos į pusdubenį. Padažas paduodamas atskirai. S a l o t o m s kopūstą smulkiai supjaustykite ir apvirinkite pasūdytame vandenyje (kopūstai turi likti kieti). Morkas, obuolį ir svogūnus sutarkuokite, sumaišykite su kopūstais, apšlakstykite actu, įberkite cukraus ir užpilkite pasūdytą grietinę.