4 kepti obuoliai,
200 g cukraus,
3 kiaušiniai,
1 šaukštas želatinos,
1/2 stiklinės vandens želatinai ištirpdyti),
kvapiųjų prieskonių.
GAMINIMAS:
Kepti antaniniai obuoliai pertrinami pro sietelį. Tryniai gerai išsukami su cukrumi, sumaišomi su obuolių tyre, išplaktais baltymais, ištirpdyta želatina ir prieskoniais. Išmaišius kremas sukrečiamas į vandeniu pavilgytą skardinę gražią formą ir atšaldoma. Prieš tiekiant forma minutėlei įleidžiama į karštą vandenį, ir kremas išverčiamas ant lėkštės. Puošiama uogiene arba cukraus sirupe išvirtomis obuolių skiltelėmis.
Pastabos:
Želatina prieš vartojimą užpilama vandeniu ir porą valandų brinkinama. Tada su dubenėliu statoma ant puodo su karštu vandeniu ir maišant ištirpdoma