Energetinė vertė: 1577 kcal
500 g burokėlių,
200 g pomidorų,
1 kg žuvies,
1 šaukštas miltų,
1 šaukštas sviesto,
2-3 svogūnai,
500 g bulvių,
cukraus, druskos,
prieskonių.
S a l o t o m s:
250 g agurkų,
250 g ridikų,
1/2 stilkinės grietinės,
druskos.
GAMINIMAS:
Porą burokėlių smulkiai sutarkuokite, pomidorus ir svogūnus smulkiai supjaustykite, likusius burokėlius supjaustykite kubeliais. Daržoves sudėkite į puodą, įpilkite vandens, sudėkite prieskonius, pasūdykite ir virkite 20 minučių.
Žuvį nuvalykite ir supjaustykite gabalais. Į išvirusią daržovių tyrę sudėkite žuvį ir virkite 30 minučių ant silpnos ugnies. Išvirtą žuvį atsargiai išimkite, į daržovienę sudėkite svieste pakepintus miltus ir dar pavirinkite.
Žuvį sudėkite į pusdubenį ir paduokite su virtomis bulvėmis. Daržovienė sukrečiama į atskirą dubenį. S a l o t o m s agurkus supjaustykite plonais griežinėliais, ridikus stambiai sutarkuokite, viską sumaišykite, pasūdykite ir užpilkite grietine.