200 g avižinių sausainių,
120 g sviesto,
25 g maltų aguonų,
1/3 stiklinės pieno,
pakelis želatinos (20 g),
250 g natūralaus jogurto,
400 g pusriebės varškės,
1/2 stiklinės cukraus,
2 pakeliai vanilinio cukraus,
nutarkuota citrinos žievelė,
citrinos sultys,
200 g plakamosios grietinėlės,
150 g mandarinų džemo,
3-4 mandarinai (be kauliukų).
GAMINIMAS:
Sausainius sudėkite į tvirtą polietileninį maišelį ir kočėlu sutrinkite, tada sukrėskite į indą, gerai sumaišykite su tirpintu sviestu, sausainių masę sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą apskritą skardą, tolygiai paskirstykite, suspauskite ir padėkite šaltai.
Želatiną išbrinkinkite šaltame vandenyje, aguonas įmaišykite į pieną, užvirinkite ir atvėsinkite. Jogurtą, varškę, cukrų, vanilinį cukrų išsukite elektriniu plakikliu, į varškės masę supilkite aguonas su pienu, suberkite nutarkuotą citrinos žievelę ir viską gerai išmaišykite.
Puode įkaitinkite citrinų sultis, supilkite ir ištirpinkite želatiną, kiek atvėsusį mišinį atsargiai įmaišykite į varškės masę ir padėkite šaltai. Kai pradės stingti, įmaišykite plaktą grietinėlę. Varškės ir jogurto masę sukrėskite ant avižinių sausainių papločio ir 4 val. dėkite į šaldytuvą.
Mandarinus nulupkite. Skersai supjaustykite dailius griežinėlius išdėliokite ant pyrago viršaus. Pakaitintą abrikosų džemą pertrinkite per sietelį, atvėsinkite ir apliekite juo torto viršų. Šis gaivus tortas puikiai tiks prie kavos ar kvapnios arbatos.