4 kiaušiniai,
3 nedideli obuoliai,
300 g moliūgo,
5 džiovintos slyvos,
3 šaukštai manų kruopų,
100 ml grietinėlės,
po 2 šaukštus sviesto,
cukraus,
pagal skonį nutarkuotos citrinos žievelės,
vanilinio cukraus.
GAMINIMAS:
Obuolius nulupkite, perpjaukite per pusę, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis. Moliūgą nulupkite, susmulkinkite ir pašutinkite nedideliame kiekyje šaukšteliu cukraus pasaldinto vandens, tada suberkite obuolius, smulkintas džiovintas slyvas ir virkite apie 5 min.
Į karštą masę supilkite manų kruopas ir nuolat maišydami, kad neprisviltų, kelias minutes jas pavirkite, tada masę nukelkite nuo ugnies ir ataušinkite. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų, išsukite su cukrumi ir įmaišykite į obuolių ir moliūgų masę. Ją pagardinkitevaniliniu cukrumi, suberkite nutarkuotą citrinos žievelę.
Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į pudingą. Ant viršaus išdėliokite garuose troškintų moliūgo gabalėlių, jei mėgstate, galite pagardinti cinamonu, ir kepkite karštoje orkaitėje apie 30-40 min.