400 g oranžinio moliūgo,
3 šaukštai natūralaus pomidorų padažo su baziliku,
4 česnako skiltelės,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
po pusę šaukštelio kario,
pusę šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių,
nedidelis gabalėlis imbiero,
pusės citrinos sulčių,
pagal skonį druskos,
pipirų,
cukraus,
aitriosios paprikos miltelių,
kapotų žalumynų.
GAMINIMAS:
Nulupkite ir sutarkuokite kruopščiai nuplautą imbierą. Česnaką nulupkite, sukapokite, tada kartu su imbieru ir aitriąja paprika pakepinkite aliejuje. Moliūgą nulupkite, išvalykite sėklas, stambiai sutarkuokite ir sumeskite į keptus česnakus.
Kai moliūgas kiek suminkštės, suberkite karį ir saldžiosios paprikos miltelius. Maišydami tyrę kepkite apie 10 min., tada pasūdykite, suberkite cukrų, masę pagardinkite pipirais, sukrėskite pomidorų padažą, supilkite citrinos sultis ir dar truputį pakaitinusi tyrę atvėsinkite.
Tiekite su tamsios itališkos duonelės skrebučiu ir kapotais mėgstamais žalumynais. Ant sumuštinių uždėkite skrudintų riešutų puselių.