100g ryžių,
1 stiklinė pieno,
druskos,
vanilinio cukraus,
4 obuoliai,
1 stiklinė vandens,
1/2 stiklinės cukraus,
200 g džiovintų slyvų,
2 stiklinės skysto spanguolių arba serbentų kisieliaus.
GAMINIMAS:
Nuplauti ryžiai užpilami vandeniu ir užvirinami. Paskui išberiami ant sietelio ir perpilami šaltu vandeniu. Vėl suberiami į puodą, užpilami pienu, pasūdomi ir verdami ant mažos ugnies arba orkaitėje, kol suminkštės. Tada ryžiai sudedami kūgeliu į lėkštę, apdedami džiovintomis išbrinkytomis slyvomis ir obuolių skiltelėmis, kurios prieš tai apverdamos cukraus sirupe. Viskas užpilama skystu kisieliumi arba nuo obuolių likusiu, kvapiaisiais prieskoniais paskanintu sirupu. Atšaldoma ir patiekiama kaip saldus patiekalas.