Ypač tyro alyvuogių aliejaus,
2 nuluptos ir griežinėliais pjaustytos česnako skiltelės,
1 taurė Chardonnay,
800 g konservuotų slyvinių pomidorų,
150 g juodųjų alyvuogių be kauliukų,
1 didelė sauja šviežių bazilikų,
2 ančiuvių filė,
4 po 200 g plekšnių filė be odelių,
jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų,
4 rozmarinų šakelės arba kokteilinės lazdelės,
3 didelės saujos jaunų plautų špinatų.
GAMINIMAS:
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Imkite mažą kepimo skardą, tokią, kad tilptų žuvis. Uždėkite skardą ant vidutinio karščio viryklės, įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir lėtai pakepinkite pjaustytus česnakus, kad suminkštėtų.
Prieš jiems pakeičiant spalvą įpilkite vyno ir pavirkite minutę, paskui sudėkite pomidorus. Perskelkite juos šaukštu, tada sumažinkite ugnį, kad lėtai troškintųsi, kol ruošite plekšnę.
Virtuvės kombainu smulkiai sukapokite ar sumalkite alyvuoges, bazilikus ir ančiuvių filė, paskui įpilkite alyvuogių aliejaus, kad pasidarytų tepama tyrė. Ant lentelės sudėkite plekšnių filė taip, kad tas šonas, kur buvo odelė, būtų apačioje, ir įtrinkite juodaisiais pipirais. Tyrę padalykite į 4 dalis ir aptepkite visus filė gabaliukus.
Suvyniokite juos nuo uodegos krašto kaip vyniotinį ir perverkite nusmailinta rozmarinų šakele arba kokteiline lazdele. Į pomidorų padažą įberkite prieskonių, tada žuvies filė sudėkite vieną prie kitos ant padažo.
Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Padažas ir plekšnė suteikia skonio vienas kitam, ir tai yra nuostabu. Sudėkite žuvį į 4 pašildytas lėkštes, o padažą vėl užkelkite ant viryklės ir minutei sumeskite špinatus-jie graitai suminkštės. Prikrėskite prie žuvies špinatų padažo ir kirskite.