1 kg višta arba fazanas,
100 g rikotos sūrio,
1 saujelė šviežių čiobrelių lapelių,
jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų,
alyvuogių aliejaus,
1 gumulėlis sviesto,
1 nulupta ir smulkiai pjaustyta česnako skiltelė,
1/2 taurės baltojo vyno,
1 granato sėklos be žievelės ir geltonos šerdies,
2 didelės saujos kruopščiai plautų špinatų.
GAMINIMAS:
Nuplaukite paukščio blauzdeles, šlauneles ir krūtinėles arba paprašykite, kad tai padarytų mėsininkas. Dubenėlyje sumaišykite rikotą su smulkiai pjaustytais čiobreliais.Įberkite truputį prieskonių. Dviem pirštais atsargiai atplėškite krūtinėlės, šlaunelių ir blauzdelių odelę.
Arbatiniu šaukšteliu į tuos plyšelius prikrėskite rikotos mišinio, paskui odelę užtraukite, kad plyšeliai užsivertų. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Vištą įtrinkite prieskoniais, į puodą, tinkamą kepti orkaitėje, įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir 5 minutes pakepinkite jame šlauneles ir blauzdeles, kad apskrustų ir pagelstų.
Sudėkite krūtinėles odelėmis į viršų, įmeskite gumulėlį sviesto, suberkite česnakus ir supilkite vyną. Įkiškite į įkaitintos orkaitės viršų ir kepkite 25 minutes, paskui sudėkite granatų sėklas ir kepkite dar 5 minutes-per tą laiką šlaunelių mėsa turi visiškai iškepti, odelės apskrusti.
Ištraukite puodą iš orkaitės ir vėl uždėkite ant viryklės. Sumeskite špinatus ir patroškinkite. Puodo dugne susidarys šiek tiek puikaus naminio padažo. Paragaukite, ar užtenka prieskonių-turi būti skanu. Tada į kiekvieną lėkštę dėkite po krūtinėlę, blauzdelę ir šlaunelę su špinatais ir granatais viduje ir aplink. Apšlakstykite naminiu padažu ir patiekite su paprastomis virtomis bulvėmis.