2 kg višta,
jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų,
1 sauja šviežių stambiai pjaustytų petražolių,
4 nykščio dydžio su odele sutarkuoti šviežio imbiero gabalėliai,
2 per pusę perpjautos raudonosios paprikos be sėklų,
2 per pusę perpjautos geltonosios paprikos be sėklų,
4 raudonieji nulupti svogūnai,
2 per pusę perplėšti švieži raudonieji pipirai,
1 nuluptas, ketvirčiais pjaustytas ir smulkintas prinokęs ananasas,
1 arbatinis šaukštelis sugrūstų pankolių sėklų,
alyvuogių aliejaus,
2 šaukštai cukraus,
6 šaukštai balzamo acto.
GAMINIMAS:
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Vištą iš vidaus ir išorės gausiai įtrinkite prieskoniais, iškimškite petražolių ir imbierų mišiniu. Paprikas ir raudonuosius svogūnus supjaustykite ketvirčiais ir sudėkite į šaltą puodą. Sumeskite pipirus, ananasą ir sugrūstas pankolių sėklas.
Įvarvinkite 3 gerus šlakus alyvuogių aliejaus, apibarstykite druska ir pipirais ir gerai išmaišykite. Ant viršaus uždėkite vištą, aptepkite trupučiu aliejaus ir 1 1/2 valandos kepkite įkaitintos orkaitės viduryje. Višta bus iškepusi, kai lengvai galėsite ištraukti šlaunų kauliukus.
Kai višta iškeps, sunką išpilkite į puodą. Išdėkite vištieną į lėkštę su puse daržovių ir ananaso, palikite 5 minutėms, kol ruošite padažą. Likusias daržoves ir ananasą iš puodo perdėkite į virtuvės kombainą, įberkite cukraus ir įpilkite balzamo acto, pasūdykite. Suplakite į gardų padažą-jei reikia praskiesti, įpilkite lašelį verdančio vandens.
Kad padažas būtų vienalytis, galite perkošti pro stambų sietelį. Pagardinkite prieskoniais. Patiekite prie vištienos paprastus pakepintus makaronus arba garuose ar vandenyje virtus ryžius. Tiesiog dėkite vištieną su daržovėmis vidury stalo ir šveskite.