Bolonės spagečiai (Jamie Oliver) receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Bolonės spagečiai (Jamie Oliver)


Recepto įvertinimas:3 balai3 balai3 balai


INGREDIENTAI:

10 bryzelių pančetos (vytintų lašinukų) ar sluoksniuoto plonai supjaustyto kumpio,
1 sauja stambiai sukapotų rozmarinų lapelių,
alyvuogių aliejaus,
1 didelis sulkiai sukapotas svogūnas,
3 smulkiai sukapotos česnako skiltelės,
455 g maltos mentės ar geriausio jautienos faršo,
1 taurė raudonojo vyno,
1 nubrauktas arbatinis šaukštelis džiovintų raudonėlių,
400 g konservuotų pomidorų,
200 g pomidorų tyrelės arba 1 stikliukas saulėje džiovintų smulkiai sukapotų pomidorų,
jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų,
455 g spagečių,
1 sauja šviežių bazilikų,
2 saujos tarkuoto parmezano ar stipraus čederio.

GAMINIMAS:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Didelėje įkaitintoje keptuvėje, kurią būtų galima dėti į orkaitę, pakepinkite pančetą ir rozmarinus su šlakeliu alyvuogių aliejaus, kol truputį parus. Suberkite svogūnus ir česnakus ir kepkite dar 3 minutes, kol suminkštės, galiausiai sudėkite faršą.

Išmaišykite ir pakepkite 2 ar 3 minutes, tada supilkite vyną. Šiek tiek sumažinę ugnį suberkite raudonėlius, sukrėskite visus pomidorus ir pomidorų tyrę. Pagal skonį įberkite prieskonių, uždenkite pergamentiniu popieriumi ar dangčiu ir įkiškite į įkaitintą orkaitę pusantros valandos.

Baigdami kepti į didelį smarkiai verdančio sūdyto vandens puodą suberkite spagečius ir ne per minkštai išvirkite (pasižiūrėkite į pakuotę, kiek virti). Kai makaronai išvirs, nukoškite juos per kiaurasamtį. Prieš pat patiekdami į padažą įberkite žiupsnelį šviežių plėšytų bazilikų. Patiekite su spagečiais ir trupučiu tarkuoto parmezano ar stipraus čederio. Labai gardu ir su salotų lapais.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668