4 viščiukai,
900 g miltų,
2 didelės citrinos,
2 saujos šviežių šalavijų lapelių,
1 sauja šviežių čiobrelių lapelių,
8 česnako skiltelės,
8 šaukštai alyvuogių aliejaus,
jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Miltus suberkite į didelį dubenį ir pamažu išmaišykite su maždaug 500 ml vandens-turite gauti minkštą, tąsią ir ne per daug lipnią tešlą. Uždenkite ją ir atidėkite į šalį, kol ruošite viščiukus. Daržovių skustuku nuskuskite 1 citrinos žievelę ir grūstuvėlyje arba metaliniame dubenyje kočėlu sugrūskite su šalavijais, čiobreliais ir česnaku.
Įpilkite alyvuogių aliejaus, įberkite daug prieskonių. Šis kvapus marinatas puikiai tinka bet kuriai mėsai. Pasiraitokite rankoves ir įtrinkite marinatu visus viščiukus, taip pat ir jų vidų. Likusią citriną supjaustykite griežinėliais ir į kiekvieną viščiuką įkiškite po vieną ar du.
Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Paimkite tešlą, padalykite į 4 dalis ir iš kiekvienos iškočiokite maždaug 0,5 cm storio lakštą. Tešla aplipdykite kiekvieną viščiuką-gausite 4 orui nepralaidžius ryšulėlius. Palikite juos 5 minutėms, paskui valandą kepkite įkaitintoje orkaitėje.
Kepant luobas sukietės ir garuodamas saugos viščiuką bei sulaikys viduje visą gardžią sunką, iš kurios gausite pasakišką naminį padažą. Iškepę leiskite viščiukui 15 minučių atvėsti, tada neškite ant stalo ir svečiams matant mažumėlę teatrališkai prapjaukite luobą. Pasklis nuostabus kvapas, pakils garai, taigi nupūskite juos. Be galo įspūdinga. Patiekite paprastai-su bulvėmis ir salotomis.