85 g sviesto,
55 g juodojo šokolado,
170 g iškylančių miltų (tai kvietiniai miltai, sumaišyti su kepimo milteliais: 100 g miltų imama 3 g kepimo miltelių),
55 g kakavos,
170 g cukraus,
2 kiaušiniai,
2 valgomieji šaukštai pieno.
Į d a r u i:
1 apelsinas-geriau plona odelė,
85 g sviesto,
85 g cukraus.
GAMINIMAS:
Pirmiausia puode (kurio vandens vonelėje vėliau kaitinsite pudingą) užvirkite vandenį, įmeskite apelsiną ir bent 10 minučių pavirkite uždengę dangtį. Per tą laiką ištepkite riebalais 1,3 l pudingo formą. Dubenyje virš puodo su karštu vandeniu ištirpinkite sviestą su šokoladu. Į dubenį suberkite miltus ir kakavą: supilkite tirpintą sviestą su šokoladu, suberkite cukrų, įmuškite kiaušinius, įpilkite pieno ir viską gerai išmaišykite.
Maždaug du trečdalius mišinio sukrėskite į pudingo formą, viduryje padarykite duobutę. Apelsinas jau turėjo pavirti maždaug 10 minučių, o jo žievelė suminkštėti. Atsargiai išimkite jį iš vandens. Subadykite apelsiną šakute ar iešmeliu ir įdėkite į duobutę pudinge. Jei norite išrinkti sėklas ar išimti viduryje esantį plaušą, galite supjaustyti apelsiną skiltelėmis (tik atsargiai, nes jis vis dar karštas), o paskui vėl sudėkite (taip bus lengviau patiekti).
Susmulkinkite sviestą, kartu su cukrumi aptapšnokite juo apelsiną ir uždenkite likusiu pudingo mišiniu. Pudingą uždenkite pergamentiniu popieriumi, paskui aliuminio folija ir įleiskite formelę į verdantį vandenį (jis turėtų siekti iki formelės vidurio). Kaitinkite dvi valandas. Neužmirškite retkarčiais patikrinti ar nereikia pripilti vandens. Išverskite pudingą į lėkštę ir patiekite su saldžiu kremu ar grietinėle.