Šokoladinis pudingas su apelsinu (Jamie Oliver) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Šokoladinis pudingas su apelsinu (Jamie Oliver)


INGREDIENTAI:

85 g sviesto,
55 g juodojo šokolado,
170 g iškylančių miltų (tai kvietiniai miltai, sumaišyti su kepimo milteliais: 100 g miltų imama 3 g kepimo miltelių),
55 g kakavos,
170 g cukraus,
2 kiaušiniai,
2 valgomieji šaukštai pieno.

Į d a r u i:
1 apelsinas-geriau plona odelė,
85 g sviesto,
85 g cukraus.


GAMINIMAS:

Pirmiausia puode (kurio vandens vonelėje vėliau kaitinsite pudingą) užvirkite vandenį, įmeskite apelsiną ir bent 10 minučių pavirkite uždengę dangtį. Per tą laiką ištepkite riebalais 1,3 l pudingo formą. Dubenyje virš puodo su karštu vandeniu ištirpinkite sviestą su šokoladu. Į dubenį suberkite miltus ir kakavą: supilkite tirpintą sviestą su šokoladu, suberkite cukrų, įmuškite kiaušinius, įpilkite pieno ir viską gerai išmaišykite.

Maždaug du trečdalius mišinio sukrėskite į pudingo formą, viduryje padarykite duobutę. Apelsinas jau turėjo pavirti maždaug 10 minučių, o jo žievelė suminkštėti. Atsargiai išimkite jį iš vandens. Subadykite apelsiną šakute ar iešmeliu ir įdėkite į duobutę pudinge. Jei norite išrinkti sėklas ar išimti viduryje esantį plaušą, galite supjaustyti apelsiną skiltelėmis (tik atsargiai, nes jis vis dar karštas), o paskui vėl sudėkite (taip bus lengviau patiekti).

Susmulkinkite sviestą, kartu su cukrumi aptapšnokite juo apelsiną ir uždenkite likusiu pudingo mišiniu. Pudingą uždenkite pergamentiniu popieriumi, paskui aliuminio folija ir įleiskite formelę į verdantį vandenį (jis turėtų siekti iki formelės vidurio). Kaitinkite dvi valandas. Neužmirškite retkarčiais patikrinti ar nereikia pripilti vandens. Išverskite pudingą į lėkštę ir patiekite su saldžiu kremu ar grietinėle.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668