2 po 225 g lašišų filė be ašakų, suraižytos 0,5 cm gyliu,
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų,
6-8 jauni minkštai virti ir griežinėliais pjaustyti burokėliai,
1 saujelė šviežių mairūnų lapelių,
ypač tyro alyvuogių aliejaus, balzamo acto,
2 šaukštai grietinės,
2 šaukštai krienų košelės,
1 citrinos sultys,
1 sauja gražgarsčių arba rėžiukų.
GAMINIMAS:
Į karštą neprisvylančią keptuvę sudėkite lašišų filė odelėmis į apačią. Lengvai spustelkite jas mentele, kad neužsiriestų. Po minutės jos turėtų būti rusvos. Apverskite gabalėlius, pabarstykite druska ir 10-15 minučių, tik kad iškeptų, įkiškite į orkaitę įjungę stipriausią karštį.
Kol lašišos keps, pamarinuokite burokėlius mairūnais, šlakeliu alyvuogių aliejaus, balzamo acto ir prieskoniais. Grietinę sumaišykite su krienais ir atsargiai paskaninkite druska, pipirais ir citrinų sultimis. Burokėlius ir lašišą sudėkite į serviravimo lėkštes, apibarstykite gražgarstėmis ir apšlakstykite krienų padažu.