1 didelė sauja šviežių šalavijų,
2 nuluptos česnako skiltelės,
alyvuogių aliejaus,
2 paruoštos kiaulienos filė,
jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų,
10 bryzelių džiovinto ar Parmos kumpio,
12 ilgų jaunų nuplautų rabarbarų kotų.
GAMINIMAS:
Iš pradžių pusę šalavijų sutrinkite grūstuvėlyje arba metaliniame dubenyje kočėlu. Sudėkite česnakus ir juos sugrūskite. Įpilkite 5 šaukštus alyvuogių aliejaus, mišiniu įtrinkite abi kiaulienos filė ir, jei galite, palikite valandą pasimarinuoti. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Kiaulieną šiek tiek pagardinkite prieskoniais ir kiekvieną filė užklokite 5 džiovinto kumpio bryzeliais-juos galite įtrinti likusiu marinatu.
Rabarbarus supjaustykite piršto dydžio gabalėliais ir sudėkite į kepimo skardą (geriau ne aliuminio, nes nuo jos rabarbarai išsiteps). Kiaulieną uždėkite ant rabarbarų ir spustelkite. Ant viršaus užbarstykite šalavijų lapelių ir pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Paimkite lapą pergamentinio popieriaus, sudrėkinkite jį ir suglamžykite.
Tada juo uždenkite mėsą ir iš kraštų apkamšykite. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 15 minučių, paskui popierių nuimkite ir pakepkite dar 15 minučių. Ištraukite iš orkaitės ir palikite atvėsti 5 minutes. Mėsą pjaustykite įstrižai, vienam žmogui skirkite pusę filė. Visą mėsos sunką supilkite atgal į skardą. Mėsą patiekite su rabarbarais, gardžia sunka iš padėklo ir keptomis bulvėmis.