Visi produktai, nurodyti pagrindiniame duonos recepte,
10 bryzelių Parmos kumpio,
8 dideli kaimiški kiaušiniai, 8 minutes virti ir nulupti,
400 g tarkuoto sūrio (čederio, fontinos,
parmezano ar bet kokių likučių, kuriuos reikia suvartoti, mišinys),
2 saujos šviežių bazilikų,
jei norite, saulėje džiovintų pomidorų arba per pusę perpjautų slyvinių pomidorų su alyvuogėmis,
ypač tyro alyvuogių aliejaus,
jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Gaminkite taip, kaip aprašyta pagrindiniame duonos recepte (žiūr. receptus) iki antrojo kilimo etapo, paskui pabarstydami miltais iškočiokite pailgą maždaug 1 cm storio stačiakampį.
Jis turėtų būti metro ilgio ir 18-20 cm pločio. Duonos viduryje sudėkite Parmos kumpį, kiaušinius, sūrį, bazilikus ir pomidorus bei alyvuoges, jei vartojate. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite druska bei pipirais. Užlenkite tešlą, lyg darytumėte vamzdelius. Paskui reikės juos susukti į ratą ir sujungti galus.
Abu galus stipriai paplekšnokite ir paspaudykite, kad pasidarytų gražus riestainio formos kepalas. Perdėkite jį į miltais pabarstytą kepimo skardą, leiskite 15 minučių pakilti, apibarstykite miltais ir įkiškite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 35 minutėms, kol pagels. Leiskite ataušti ir neškitės į iškylą-jei jums pasiseks, prariekus vidus dar bus šiltas-arba valgykite iškart.