3 dideli kiaušiniai,
115 g miltų,
1 arbatinis šaukštelis su kaupu kepimo miltelių,
140 ml pieno,
žiupsnelis druskos.
Pasirinktinai pagardai:
švieži kukurūzai nuo burbuolės,
sultingas bekonas ar pančeta (vytinti lašinukai),
mėlynės,
bananai,
konservuoti obuoliai,
tarkuotas šokoladas.
GAMINIMAS:
Pirmiausia atskirkite kiaušinius, baltymus supilkite į vieną dubenį, trynius į kitą. Į trynius suberkite miltus, kepimo miltelius, supilkite pieną ir išm,aišykite, kad gautųsi tiršta, vienalytė tešla. Baltymus plakite su druska, kol susidarys standžių putų. Įmaišykite jas į tešlą-ir ji paruošta. Įkaitinkite gerą nepridegančią keptuvę iki vidutinio karščio.
Įpilkite į ją šiek tiek tešlos ir kepkite kelias minutes, kol pagels ir sukietės. Tuomet ant nekeptos pusės užberkite pasirinktų pagardų ir mentele apverskite blynus. Kepkite, kol abi pusės pagels. Blynelius galite daryti didelius arba mažus, kaip tik jums patinka. Patiekite paprasčiausiai apipiltus klevų sirupu ar net su gabalėliu sviesto ar grietinės.
O jei norite išbandyti su kukurūzais, reikia imti šviežius grūdus. Nulupkite išorinius burbuolės lapus ir atsargiai pjaukite peiliu iš viršaus į apačią-taip nubyrės visi dailūs grūdeliai. Žalius grūdelius berkite ant blyno prieš apversdami. Skanu ant blynelių su kukurūzais užsidėti kepto bekono, apšlakstyto trupučiu klevų sirupo. Skonis neprilygstamas.