Vaisių įdarui:
2 griežinėliais pjaustyti abrikosai be kauliukų,
1 storai pjaustyta kriaušė be sėklų,
1 pintinėlė gervuogių,
1 pintinėlė mėlynių,
1 pintinėlė aviečių,
1/2 tarkuoto obuolio,
5 valgomieji šaukštai cukraus,
nemažas šlakelis balzamo acto.
Viršui:
170 g atšaldyto sviesto,
225 g iškylančių miltų (tai kvietiniai miltai, sumaišyti su kepimo milteliais: 100 g miltų imama 3 g kepimo miltelių),
70 g cukraus,
didelis žiupsnis druskos,
130 ml pasukų,
truputis cukraus apibarstyti.
GAMINIMAS:
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros. Vaisius su cukrumi ir balzamo actu sudėkite į puodą, užkaiskite ir lėtai virkite, kol iš uogų ims sunktis sultys. Supilkite į kepti orkaitėje tinkamą indą.
Paruoškite viršų. Šaltą sviestą trinkite su miltais tol.kol pasidarys į smulkius duonos trupinėlius panašus mišinys. Suberkite cukrų ir druską, gerai išmaišykite, paskui įpilkite pasukų, kad mišinys prasiskiestų.
Krėskite jį ant karštų vaisių (kai kur pamėtykite didesnių tešlos gumuliukų, kad būtų panašu į grindinio akmenis), apibarstykite cukrumi ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 30 minučių, kol parus. Patiekite su vaniliniais ledais.