1 nuskustas lapinis salieras,
alyvuogių aliejaus,
1 sauja šviežių čiobrelių lapelių,
2 smulkiai pjaustytos česnako skiltelės,
jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų,
3-4 valgomieji šaukštai vandens arba sultinio.
GAMINIMAS:
Nupjaukite maždaug 1 cm saliero apačios ir pastatykite jį plokščiuoju galu, kad būtų patogu ir saugu pjaustyti. Supjaustykite griežinėliais, o paskui 1 cm dydžio kubeliais. Tik nečiupkite liniuotės-kubeliai neturi būti idealiai vienodi.
Užkaiskite ant didelės ugnies gilią keptuvę, įpilkite 3 gerus šlakus alyvuogių aliejaus, paskui sumeskite salierus, čiobrelius ir česnakus, įberkite žiupsnelį prieskonių. Viską išmaišykite ir 5 minutes pakepkite ant stiprios ugnies, kad įgytų spalvą.
Sumažinkite ugnį, įpilkite vandens arba sultinio, uždenkite dangčiu ir virkite maždaug 25 minutes, kol suminkštės. Atsargiai įberkite prieskonių ir maišydami šaukštu pamaigykite salierus. Kai kas juos mėgsta valgyti kubeliais, kiti sutrina į košę, tačiau gražiausia ir skaniausia šiek tiek pamaigyti. Galite tiekti su bet kokia mėsa.