680 g troškinti skirtos kubeliais pjaustytos jautienos,
jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų,
2 su kaupu šaukštai miltų,
alyvuogių aliejaus,
1 nuluptas ir stambiai pjaustytas svogūnas,
1 didelė nuskusta ir stambiai pjaustyta morka,
4 stambiai pjaustyti salierų stiebai,
sauja šviežiai sumaišytų žolelių lapų (rozmarinų, čiobrelių ir laurų),
pusė litro Guinness alaus,
800 g konservuotų pomidorų,
500 g sluoksniuotos tešlos,
1 plaktas kiaušinis.
GAMINIMAS:
Jautieną negailėdami pagardinkite druska ir pipirais, apibarstykite miltais ir juose pavoliokite. Dideliame prikaistuvyje įkaitinkite du tris šlakelius alyvuogių aliejaus ir kepinkite mėsą, jei reikia, dviem porcijoms, kol gražiai parus. Suberkite svogūnus ir kepkite dar minutę, paskui suberkite morkas, salierus, pastarnokus ir žoleles.
Kepkite dar 4 minutes, tada supilkite Guinness alų. Sudėkite pomidorus ir užvirkite. Išmaišykite ir pamažu virkite maždaug 2 valandas arba tol, kol mėsa bus minkšta. Padažas turi gražiai atrodyti ir gardžiai kvepėti. Įberkite prieskonių. Dabar jau galite patiekalą patiekti kaip troškinį su bulvių koše arba 5 geras dienas ramiai laikyti šaldytuve (per tą laiką jis taps dar skanesnis.
Norėdami padaryti pyragus, iš anksto įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Mėsos įdarą sukrėskite į tinkamo dydžio kepimo indą ar indelius. Galima kiekvienam paruošti po atskirą pyragą-tam tinka bet kokie apvalūs dubenėliai aukštais kraštais, skirti kepti orkaitėje. Pabarstydami miltais iškočiokite tešlą, kad būtų 0,5 cm storio. Išpjaukite 6 apskritimus, 1 cm didesniu nei dubenėlių viršus.
Dubenėlių kraštus patepkite plaktu kiaušiniu, ant viršaus uždėkite tešlos apskritimus, tešla apspaudykite kraštus, kad tvirtai laikytųsi. Tešlos viršų atsargiai išraižykite rombais ir aptepkite plaktu kiaušiniu. Kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes, kol pagels ir iškils pūslelių.