50 g sviesto,
100 ml rudojo cukraus,
250 g nulupto ir supjaustyto kubeliais moliūgo,
2 neluptų obuolių, supjaustytų skiltelėmis,
100 ml išlukštentų graikinių riešutų,
1 arbatinio šaukštelio cinamono,
pusės citrinos sulčių.
Vaniliniam maskarponės sūrio padažui:
150 g maskarponės sūrio,
1 didelio šaukšto vanilinio cukraus,
2 arbatinių šaukštelių skysto medaus.
GAMINIMAS:
Paruoškite padažą: sumaišykite maskarponės sūrį, vanilinį cukrų ir medų, palikite stovėti. Deserto gaminimo eiga: ištirpinkite keptuvėje sviestą, supilkite cukrų ir maišykite 20 sek. Tada suberkite pjaustytą moliūgą.
Viską pakepkite keletą minučių, tuomet suberkite obuolius , riešutus ir cinamoną. Truputį pavirkite ir, nuėmę nuo ugnies, paskaninkite citrinos sultimis. Desertas valgomas šiltas su vaniliniu maskarponės sūrio padažu.