Saulėgražų aliejaus,
8 didelės dešrelės,
4 šviežių rozmarinų šakelės,
2 dideli nulupti raudonieji svogūnai, pjaustyti griežinėliais,
2 nuluptos ir plonais griežinėliais pjaustytos česnako skiltelės,
2 gabaliukai sviesto,
6 arbatiniai šaukšteliai balzamo acto,
1 nubrauktas šaukštas daržovių sultinio miltelių arba 1 daržovių sultinio kubelis.
T e š l a i:
285 ml pieno,
115 g miltų,
žiupsnelis druskos,
3 kiaušiniai.
GAMINIMAS:
Sumaišykite tešlai skirtus produktus ir atidėkite į šalį. Parinkite kuo plonesnę skardą, kad gerai aliejus įkaistų. Įpilkite į kepimo skardą saulėgražų aliejaus per 1 cm ir įkiškite į orkaitės vidurinę lentynėlę, nustatę aukščiausią temperatūrą-240-250 laipsnius. Po apačia pakiškite didesnį padėklą, kad į jį galėtų lašėti kepant pro viršų prasisunkęs aliejus.
Kai aliejus stipriai įkais, sudėkite dešreles. Prižiūrėdami kepkite jas, kol parus. Tada labai atsargiai ištraukite iš orkaitės skardą ir ant dešrelių užpilkite tešlą. Įmeskite į tešlą porą rozmarinų šakelių. Tešla burbuliuos ir gal net šiek tiek taškysis, tad atsargiai įkiškite skardą į orkaitę ir uždarykite dureles.
Neatverkite jų bent 20 minučių, nes kildamas Jorkšyro pudingas gali būti kaprizingas. Išimkite jį iš orkaitės, kai bus rusvas ir apskrudęs. Norėdami pasigaminti svogūnų padažą maždaug 5 minutes vidutiniame karštyje svieste pakepinkite svogūnus su česnakais, kol pasidarys saldūs ir skaidrūs.
Galite įberti truputėlį čiobrelių ar rozmarinų. Įpilkite balzamo acto ir pusę jo nugarinkite virdami. Tuomet įdėkite sultinio kubelį ar daržovių sutinio miltelių.Subėrę sultinį įpilkite truputį vandens. Pavirinkite ant silpnos ugnies ir turėsite tikrai gardų svogūnų padažą. Patiekite jį į stalą kartu su "Rupužėmis urve", bulvių koše, daržovėmis ir keptomis pupelėmis arba su salotų lapais.