Pakuotė tortilijų,
400 g karštai rūkyto kiaulienos kumpio,
200 g tepamojo varškės sūrelio,
salotų gūžė,
150 g virtų morkų,
2 pomidorai,
150 g konservuotų šparaginių pipelių.
GAMINIMAS:
Tortilijas supjaustykite maždaug 8 cm pločio juostelėmis, kiekvieną aptepkite varškės sūreliu. Ant kiekvienos juostos dėkite po kelis nuplautus ir kruopščiai popieriniu rankšluoščiu nusausintus salotų lapus, kumpio griežinėlį, kelias iš marinato išgriebtas ir gerai nuvarvintas šparagines pupeles.
Dėkite kubeliais pjaustytų pomidorų ir virtų morkų. Viršų apibarstykite šviežiomis smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis. Daržoves kiek prispauskite delnu, tortilijas susukite į ritinėlius ir susmeikite mediniais konditeriniais smeigtukais. Palikite kelioms valandoms pastovėti.
P a t a r i m a i: jei po ranka turite konservuotų vaisių, jais galite pakeisti recepte nurodytas daržoves; dėl pikantiškumo tokias tortilijas dar galite pagardinti ir sausoje keptuvėje paskrudintomis migdolų drožlėmis.