Nedidelis, riebesnės varškės sūris,
5 šaukštai fetos,
juodųjų pipirų,
5 šviežios figos,
pora saujų graikiškų rišutų.
GAMINIMAS:
Figas nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite pusiau, tada supjaustykite griežinėliais. Sūrį sumalkite mėsmale. Sudėkite fetą, įberkite pipirų ir gerai ištrinkite (turi susidaryti vientisa masė). Iš gautos masės drėgnomis rankomis formuokite norimo dydžio kamuoliukus.
Į kiekvieno vidurį įspauskite po graitinio riešuto puselę, tada rutuliukų paviršių, dar palyginkite drėgnomis rankomis. Išdėlioję serviravimo lėkštėje, kamuoliukų viršų kiek paspauskite pirštais ir ant viršaus uždėkite po pora figos griežinėlių. Tiekdami puoškite šviežiais mėtų lapeliais.
P a t a r i m a i: pikantiškų kamuoliukų galite pasiruošti ir iš kitų rūšių sūrio, pavyzdžiui, lydyto ir tarkuoto parmezano arba rūkyto sūrio; į pikantiškos varškės, jos sūrio ar kitų rūšių sūrio kamuoliukus tinka įspausti po mėgstamais priedais įdarytą alyvuogę; juos apvynioti plonytėmis vytinto kumpio juostelėmis.
Kokį sykį paskaninkite ir minėtų sūrių kamuoliukų, apvoliotų sezamais, smulkintais sūručiais ar pistacijomis.