500 g obuolių,
1 arbatinis šaukštelis citrinų rūgšties,
50 g sviesto,
50 g cukraus,
100 g "Dr. Oetker" "Vitalis skrudintų dribsnių su razinomis ir kviečių gemalais".
Vaniliniam užpilui:
2 kiaušinių baltymų,
1 pakuotės vanilinio pudingo,
500 ml (1/2 l) pieno,
40 g cukraus,
2 kiaušinių trynių.
Papildomai:
Truputį sviesto.
GAMINIMAS:
Įkaitinkite orkaitę, ištepkite kepimo formą sviestu. Nulupkite obuolius, padalinkite į ketvirčius ir išimkite sėklalizdžius. Supjaustykite obuolių ketvirčius į smulkias skilteles ir išmirkykite citrinų sultyse.
Obuolių skilteles išdėliokite kepimo formoje. Ištirpinkite puode cukrų ir sviestą, trumpai pavirkite. Į sviesto ir cukraus masę įmaišykite pusę Vitalis dribsnių kiekio ir užpilkite ant obuolių. Kepimo formą įdėkite į orkaitės apačią. Kepkite apie 180 laipsnių karštyje 20 minučių (be užpilo) ir 30 min. (su užpilu).
Vanilinio užpilo paruošimas: baltymus išplakite iki standžios putos (puta turi būti tokio standumo, kad perskyrus peiliu nesukristų). Paruoškite pudingą su pienu ir cukrumi pagal ant pakuotės nurodytą instrukciją.
Į išplaktus kiaušinio baltymus sudėkite trynius ir stipriai išplakite. Sumaišykite su pudingu. Gautą masę užpilkite ant jau iškepusių obuolių, užberkite likusius Vitalis dribsnius ir kepkite orkaitėje dar 30 min.