Energetinė vertė: 1618 kcal
1 kg žuvies,
400 g bulvių,
1 trynys,
truputis riebalų,
citrinos rūgšties, petražolių,
krapų,
1/2 šaukšto sviesto,
1 šaukštas miltų,
druskos,
cukraus.
Salotoms:
250 g salotų,
1 šaukštas aliejaus,
acto,
druskos.
GAMINIMAS:
Žuvį nuvalykite, supjaustykite gabalais, pasūdykite ir pašlakstykite rūgštimi. Puodo dugną ištepkite sviestu, sudėkite žuvį, supjaustytas petražoles, užpilkite 2 stiklinėmis vandens, troškinkite 20 minučių.
P a d a ž u i miltus paspirginkite svieste, įpilkite 2 stiklines vandens ar žuvies sultinio, užvirinkite. Įplakus trynį, įberkite cukraus, įpilkite druskos, citrinos rūgšties ir pakaitinkite. Bulves supjaustykite ir išvirkite. Į pusdubenį sudėkite bulves, apibarstykite jas krapais, ant viršaus sudėkite troškintą žuvį ir užpilkite padažu.
Salotas supjaustykite, pasūdykite, užpilkite actu ir aliejumi.