Energetinė vertė: 2211 kcal
Lietiniams:
1 1/2 stiklinės miltų,
1/2 l pieno,
2 kiaušiniai,
1 šaukštas riebalų,
druskos,
kėlimo miltelių.
Įdarui:
250 g varškės,
100 g vaisių ar uogų košės,
1/2 stiklinės rūgusio pieno,
1 šaukštas cukraus.
GAMINIMAS:
Pieną suplakite su tryniais, sudėkite miltus, įberkite kėlimo miltelius, druską ir supilkite išplaktus baltymus. Lietinius kepkite nedidelėje keptuvėje.
Iškepus plonai aptepkite vaisių ar uogų koše, ant kiekvieno lietinio uždėkite po šaukštą pertrintos varškės, susukite vamzdeliu ir apkepinkite. Prieš patiekiant lietinius apipilkite suplaktu pasaldintu rūgusiu pienu.