3 vištų blauzdelės,
540 ml konservuotų pupelių,
3/4 stiklinės perlinių kruopų,
2 morkos,
1-2 nedideli svogūnai,
2 pomidorai,
1 paprika,
2 skiltelės česnako,
1 šaukštelis mairūno,
3 šaukštai šviežių petražolių,
3 šaukštai alyvuogių,
aliejaus,
druskos,
juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Pasūdytame vandenyje išvirkite vištų blauzdeles. Į gautą sultinį suberkite perlines kruopas ir virkite 30 minučių (jeigu sultinio mažai, įpilkite vandens). Svogūnus smulkiai supjaustykite ir troškinkite keptuvėje su sviestu, kol taps permatomi.
Tada sudėkite plonais šiaudeliais supjaustytas morkas, paprikas, pomidorus ir dar 10 minučių patroškinkite (jeigu nenorite į sriubą dėti pomidorų su luobele, tuomet iš anksto juos kryžmai įpjaukite, užplikykite verdančiu vandeniu ir palaikykite vieną minutę, tada nulupkite luobelę ir supjaustykite smulkiais šiaudeliais).
Įdėkite česnako, mairūno, druskos, juodųjų pipirų, petražolių ir patroškinkite 30 sekundžių. Daržovių masę supilkite į sultinį su kruopomis. Vištų blauzdeles supjaustykite mažais gabalėliais, pupeles nusunkite ir sudėkite į ruošiamą sriubą.
Paragaukite, ar užtenka druskos ir pipirų, jei reikia-įdėkite dar. Tada pavirkite dar 5 minutes ir patiekite į stalą.