Tešlai:
2 stiklinės miltų,
4 kietai virtų kiaušinių tryniai,
2 šaukštai grietinės,
1 pakelis margarino,
nubrauktas šaukštelis sodos ar kepimo miltelių.
GAMINIMAS:
Virti kiaušinių tryniai pertrinami per sietelį, sumaišomi su grietine, kurioje nugesinta soda, ir išsuktu margarinu bei miltais. Gerai išminkius suformuojami pailgi ar triufelio formos sausainiai.
Jie sudedami ant pergamentiniu popieriumi ištiestos skardos ir kepami 180-200 laipsnių temperatūroje, kol gražiai pagelsta. Paruošiamas glajus. Į ištirpintą sviestą supilamas pieno, cukraus ir kakavos mišinys.
Viskas trumpai pavirinama ant nestiprios ugnies. Vafliai sutarkuojami burokine tarka. Iškepę sausainiai pamerkiami į glajų ir apvoliojami faflių tarkiuose. Tai labai puošnūs sausainiai.