8 kiaušiniai,
200g juodos duonos,
30g sviesto,
50g lietuviško sūrio.
Padažui:
40 g sviesto,
1—2 šaukštai miltų,
1 stiklinė grietinės,
1 stiklinė vandens,
2—3 šaukštai tarkuotų krienų,
druskos,
cukraus.
GAMINIMAS:
Duona supjaustoma nedideliais kubiukais ir apkepinama svieste. Kiaušiniai sudedami į verdantį vandenį ir 4—5 min verdami. Paskui išgriebiami, perpilami šaltu vandeniu ir nulupami. Į pakaitintą pusdubenį sudedama pakepinta duona, kiaušiniai, viskas užpilama krienų padažu ir apibarstoma tarkuotu sūriu.
Valgoma su virtomis bulvėmis ir šviežiais ar raugintais agurkais.
Padažui miltai svieste pakepinami, kol pagels, supilamas karštas vanduo, maišant pavirinama, sudedama grietinė, krienai, pasūdoma, pakaitinama.