200 g bulvių,
200 g morkų,
100 g žaliųjų žirnelių,
200 g raugintų agurkų,
1 obuolys (gali būti iš konservų),
100 g grietinės,
100 g majonezo,
1 kiaušinis,
pipirų,
druskos,
žalumynų puošimui.
GAMINIMAS:
Bulvės ir morkos išverdamos ir atvėsintos supjaustomos nedideliais kubeliais. Taip pat supjaustomi ir rauginti agurkai. Obuolys sutarkuojamas burokine tarka, žirneliai nusunkiami. Salotiniame inde susluoksniuojamos paruoštos daržovės.
Pirmiausia sudedamos sūdytos ir gardintos pipirais bulvės, toliau-agurkų, morkų, žirnelių ir, paskiausia, obuolių sluoksniai. Užpilama grietinės ir majonezo mišiniu. Mišrainė puošiama kietai virto kiaušinio skiltelėmis, žaliais ankstyvųjų prieskoninių žalumyninių daržovių lapeliais.