1,5 kg miltų,
1,5 stiklinės pieno arba grietinėlės,
150 g mielių,
10 trynių,
350 g cukraus,
350 g sviesto,
vanilinio cukraus,
tarkuota citrinos žievelė,
3 stiklinės razinų,
10 g druskos,
glajaus arba miltinio cukraus puošimui.
GAMINIMAS:
Užmaišoma mielinė tešla. Į pašildytą pieną supilamos su dalimi cukraus išleistos mielės, suberiama pusė recepte nurodytų miltų ir išmaišoma. Tešlos paviršių apibarsčius miltais, kildinama šiltoje vietoje. Po to tešla išplakama, sudedami likę produktai (sviesto dedama pusė normos) ir minkoma, kol nebelimpa prie rankų.
Dar kartą pakildinama, padalijama į dvi dalis, jei karvojus kepamas dviejų aukštų, ir iškočiojami lakštai. Jie aptepami suminkštintu sviestu, apibarstomi cukrumi, razinomis ir suvyniojamas ilgas volelis, iš kurio ant pateptos riebalais skardos padaroma riestė. Kad riestei kylant neišnyktų tarpas pyrago centre, į jį įstatomas riebalais apteptas karščiui atsparus apvalus indas, cilindras.
Pyragas 0,5 val. pakildinamas, aptepamas plaktu kiaušiniu ir kepamas įkaitintoje vidutinio karštumo orkaitėje apie 1 val. 20 min. Atvėsinamas formoje. Paviršius puošiamas glajumi arba apsijojamas miltiniu cukrumi.