Karvojus II receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Karvojus II


INGREDIENTAI:

1 kg miltų,
1 stiklinė pieno,
1 stiklinė cukraus,
1 stiklinė sviesto,
8 tryniai,
50 g mielių,
1,5 stiklinės aguonų,
tarkuota citrinos žievelė,
vanilino,
glajaus puošimui.


GAMINIMAS:

Tešla ruošiama kaip ir pirmuoju būdu. Paruošiamas aguonų įdaras: aguonos nuplaunamos, išmirkomos ir kelis kartus permalamos. Įbėrus cukraus, vanilino, viskas gerai ištrinama, paskiausiai įmaišomi iki standžių putų išplakti trijų kiaušinių baltymai.

Iškočiotas tešlos lakštas aptepamas įdaru ir iš jo, kraštus patepus baltymu, suvyniojamas vyniotinis. Gerai užspaudus kraštus, jis dedamas į riebalais išteptą skardą, suformuojant riestę arba didelį vainiką. Dar kartą paliekama šiltoje vietoje pakilti.

Tada pyragas aptepamas kiaušinio plakiniu bei pabadomas mediniu šakaliuku, kad per sisidariusias skylutes išeitų vandens garai ir karvojus nesusproginėtų. Pyragas kepamas apie 1 val. Iškepęs apdengiamas švaria drobele, kad auštant nedžiūtų, o plutelė būtų minkšta ir gardi.

Šį vestuvinį pyragą vasarą galima puošti glajais ir gyvomis gėlėmis, tiktai reikia žiūrėti, kad žieduose nebūtų vabaliukų, vikšrų. Prie karvojaus svočia pastato saldaus gėrimo butelį, papuoštą žaliomis rūtomis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668