1 kg miltų,
1 stiklinė pieno,
1 stiklinė cukraus,
1 stiklinė sviesto,
8 tryniai,
50 g mielių,
1,5 stiklinės aguonų,
tarkuota citrinos žievelė,
vanilino,
glajaus puošimui.
GAMINIMAS:
Tešla ruošiama kaip ir pirmuoju būdu. Paruošiamas aguonų įdaras: aguonos nuplaunamos, išmirkomos ir kelis kartus permalamos. Įbėrus cukraus, vanilino, viskas gerai ištrinama, paskiausiai įmaišomi iki standžių putų išplakti trijų kiaušinių baltymai.
Iškočiotas tešlos lakštas aptepamas įdaru ir iš jo, kraštus patepus baltymu, suvyniojamas vyniotinis. Gerai užspaudus kraštus, jis dedamas į riebalais išteptą skardą, suformuojant riestę arba didelį vainiką. Dar kartą paliekama šiltoje vietoje pakilti.
Tada pyragas aptepamas kiaušinio plakiniu bei pabadomas mediniu šakaliuku, kad per sisidariusias skylutes išeitų vandens garai ir karvojus nesusproginėtų. Pyragas kepamas apie 1 val. Iškepęs apdengiamas švaria drobele, kad auštant nedžiūtų, o plutelė būtų minkšta ir gardi.
Šį vestuvinį pyragą vasarą galima puošti glajais ir gyvomis gėlėmis, tiktai reikia žiūrėti, kad žieduose nebūtų vabaliukų, vikšrų. Prie karvojaus svočia pastato saldaus gėrimo butelį, papuoštą žaliomis rūtomis.