Midus receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Midus


INGREDIENTAI:

4 l medaus,
20 l vandens,
200 g apynių,
20 g kultūrinių vyno mielių,
duonos pluta.


GAMINIMAS:

Medus ištirpinamas vandenyje. Pusę šio skysčio (10 l), perkošus per tankią medžiagą, supilama į didelį puodą, padaroma atžyma, poto supilama antroji skysčio pusė. Virinama, kol išverda iki atžymos, t.y. nugaruoja pusė skysčio, tada vėl pripilama 10 l šalto vandens ir, įdėjus marlėje surištus apynius, dar kartą nuverdama iki atžymos.

Antrąkart nuvirtas skystis perpilamas į kitą indą. Kai praaušta, sudedamos ant duonos plutos užteptos mielės ir taip paliekama, iki pradeda rūgti (maždaug 2 savaites). Praėjęs rūgti skystis dar kartą perkošiamas ir perpilamas į ąžuolinę statinaitę. Stipriai užkemšamas ir brinkinamas. Midus brinksta 6-10 metų.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668