4 l medaus,
20 l vandens,
200 g apynių,
20 g kultūrinių vyno mielių,
duonos pluta.
GAMINIMAS:
Medus ištirpinamas vandenyje. Pusę šio skysčio (10 l), perkošus per tankią medžiagą, supilama į didelį puodą, padaroma atžyma, poto supilama antroji skysčio pusė. Virinama, kol išverda iki atžymos, t.y. nugaruoja pusė skysčio, tada vėl pripilama 10 l šalto vandens ir, įdėjus marlėje surištus apynius, dar kartą nuverdama iki atžymos.
Antrąkart nuvirtas skystis perpilamas į kitą indą. Kai praaušta, sudedamos ant duonos plutos užteptos mielės ir taip paliekama, iki pradeda rūgti (maždaug 2 savaites). Praėjęs rūgti skystis dar kartą perkošiamas ir perpilamas į ąžuolinę statinaitę. Stipriai užkemšamas ir brinkinamas. Midus brinksta 6-10 metų.