5 kiaušiniai,
6 šaukštai cukraus,
4 kupini šaukštai miltų,
100 g riešutų,
400 g džiovintų obuolių,
slyvų,
mėlynių ir kt. džiovintų vaisių,
tarkuotų citrinos žievelių,
džiūvėsėlių,
glajaus arba miltinio cukraus puošimui.
GAMINIMAS:
Kiaušiniai su cukrumi išplakami iki purumo, įsijojami miltai, sudedama tarkuota citrinos žievelė. Išlukštenti riešutai pakepinami ir sukapojami. Išbrinkinti džiovinti vaisiai nusausinami ir supjaustomi ruoželiais. Viskas gerai išmaišoma ir dedama į stačiakampę, riebalais pateptą ir džiūvėsėliais išbarstytą skardą.
Ji gali būti išklota vafliu, ant kurio ir išdedama tešla. Dedama piršto storumo sluoksniu, gerai išlyginama ir kepama 35-40 min. įkaitintoje vidutinio karštumo orkaitėje. Ataušintas mozūras puošiamas miltiniu cukrumi arba glajumi (žiūr. receptą "Plikyta boba").