Bulvių plokštainis su rūkyta kiaulės galva receptas 
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Bulvių plokštainis su rūkyta kiaulės galva


Recepto įvertinimas:4 balai4 balai4 balai4 balai


INGREDIENTAI:

12-15 didelių bulvių,
1 kg rūkytos kiaulės galvos,
2 kiaušiniai,
150 g sviesto,
stiklinė pieno,
2 šaukštai pyrago džiūvėsėlių,
morka,
svogūnas,
lauro lapelių,
druskos,
150 g lašinių,
1 svogūnas padažui.

GAMINIMAS:

Bulvės sutarkuojamos ir užplikomos karštu pienu. Įdedama pusė recepte nurodyto sviesto kiekio, kiaušiniai, pasūdoma ir gerai išmaišoma. Kiaulės galva sukapojama į 3-4 dalis, užpilama vandeniu ir mirkoma 3-4 val. Išmirkę gabalai nuplaunami ir sudedami į puodą su daržovėmis, lauro lapeliais.

Verdama užpylus karštu vandeniu, kol mėsa lengvai nusiima nuo kaulų. Tada mėsa supjaustoma mažesniais gabalėliais. Į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą skardą sluoksniuojami bulvių tarkiai ir mėsos gabalai. Viršutinis sluoksnis turi būti tarkių. Taip susluoksniuotas plokštainis dedamas į įkaitintą orkaitę.

Kepama 40-45 min. Kai kepant ant jo užsideda tvirta gelsva plėvelė, kad nedžiūtų, ji apšlakstoma tirpintu sviestu. Į stalą bulvių plokštainis patiekiamas supjaustytas stačiakampiais gabalėliais su riebiu spirgintų lašinukų ir svogūnų padažu.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668