Įdaryta kiaulės galva receptas 
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Įdaryta kiaulės galva


Recepto įvertinimas:1 balas


INGREDIENTAI:

1 kiaulės galva,
rūkytas liežuvis,
400 g jautienos,
300 g šviežių lašinių,
3-4 riekutės batono,
pieno batonui sumirkyti,
2-3 kiaušiniai,
prieskoninių daržovių,
pipirų,
druskos,
3 svogūno galvutės.

GAMINIMAS:

Kiaulės galva gerai nuvaoloma, nuplaunama, atskiriamas žandas. Iš jos išėmus visus kaulus, padedama ant lentutės snukiu į apačią. Galvos vidus pasūdomas, pabarstomas pipirais ir įdedamas kamšalas, paruoštas iš jautienos, lašinių, piene mirkyto batono, kiaušinių ir smulkiai pjaustytų svogūnų.

Visa ši masė turi būti kelis kartus permalta mėsmale. Ant įdaro dedamas sluoksnis ruoželiais pjaustyto virto liežuvio. Taip sluoksniuojama, kol visiškai prisipildo kiaulės galva. Prikimšus galvą, užsiuvamas snukis, prie šono prisiuvama lulupta šviežių lašinių oda ir įdaras užsiuvamas.

Įvyniota į marlę galva dedama į didelį verdančio vandens puodą taip, kad būtų pilnai apsemta. Kartu į puodą sudedami ir iš galvos išimti kaulai, druska. Verdant nugraibomos putos, sudedamos morkos, petražolių šaknys, kitos prieskoninės daržovės. Verdama ant silpnos ugnies, kol galva suminkštėja.

Išjungus viryklę, galva paliekama puode, sultinyje, kol atvėsta. Tuomet nuimama marlė, o lašinių oda nupjaunama nuo kaklo pusės, kad būtų matomas įdaras. Į stalą kiaulės galva patiekiama nepjaustyta, dideliame pusdubenyje. Atskirai patiekiamas aštraus skonio padažas. Tinka krienų, garstyčių.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668