1 kg kiaulienos kumpio,
1 morka,
1 svogūno galvutė,
1 lauro lapelis,
maltų pipirų,
prieskonių mišinio,
1 stiklinė džiovintų obuolių ar slyvų be kauliukų,
grietinės,
sviesto ar majonezo,
20 g druskos.
GAMINIMAS:
Kumpis nuplaunamas, įtrinamas druska, sumaišyta su prieskoniais, ir paliekamas, kad įsisūrytų. Retkarčiais apvartomas. Į gilesnį indą (keptuvą) sudedama skridinėliais pjaustyta morka, svogūnas. Ant jų dedamas mėsos gabalas, prismaigstytas išmirkytų džiovintų vaisių. Smaigstant aštriu peiliu padaromos 2-3 cm gylio įpjovos, į kurias ir sukišami vaisiai.
Kumpis tvirtai suveržiamas virvele, kad nesiskleistų. Įdedamas į indą lašinukais į viršų, užpilamas 1-1,5 stiklinės vandens ir uždengiamas. Verdamas 30-40 min. Po to kepsnys aptepamas grietine, sviestu ar majonezu ir dedamas be dangčio į karštą orkaitę. Kepama, kol gražiai pagelsta. Prireikus įpilama karšto vandens. Kad neapdžiūtų, palaistomas atsiradusiomis sultimis.