Įdaryti žąsies ar anties kakliukai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Įdaryti žąsies ar anties kakliukai


INGREDIENTAI:

1 žąsies ar anties kaklas,
1 žąsies ar anties kepenys,
2 riekės pyrago,
pieno pyragui mirkyti,
0,5 svogūno galvutės,
1 šaukštas žąsies taukų,
1 petražolės šaknis,
1 kiaušinis,
1 l daržovių sultinio,
maltų pipirų,
druskos,
žalumynų puošimui.


GAMINIMAS:

Kepenys, tarkuota petražolės šaknis, pjaustytas svogūnas pakepinami žąsies taukuose. Atvėsinta masė sukapojama ir, sudėjus į dubenį, išsukama mediniu šaukštu. Pridedama piene mirkyto pyrago, kiaušinio trynys, įberiami pipirai, druska ir paskiausia-plaktas kiaušinio baltymas.

Šia mase ir prikemšama gerai išvalyta žąsies ar anties kaklo oda. Užsiuvus galus, kakliukas verdamas sūdytame prieskoninių daržovių sultinyje. Išviręs lentute paslegiamas tame pat sultinyje, kol atvėsta. Patiekiant į stalą, įdarytas kakliukas supjaustomas šiek tiek įstrižomis riekelėmis, kurios puošiamos žalumyninėmis daržovėmis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668