1 žąsies ar anties kaklas,
1 žąsies ar anties kepenys,
2 riekės pyrago,
pieno pyragui mirkyti,
0,5 svogūno galvutės,
1 šaukštas žąsies taukų,
1 petražolės šaknis,
1 kiaušinis,
1 l daržovių sultinio,
maltų pipirų,
druskos,
žalumynų puošimui.
GAMINIMAS:
Kepenys, tarkuota petražolės šaknis, pjaustytas svogūnas pakepinami žąsies taukuose. Atvėsinta masė sukapojama ir, sudėjus į dubenį, išsukama mediniu šaukštu. Pridedama piene mirkyto pyrago, kiaušinio trynys, įberiami pipirai, druska ir paskiausia-plaktas kiaušinio baltymas.
Šia mase ir prikemšama gerai išvalyta žąsies ar anties kaklo oda. Užsiuvus galus, kakliukas verdamas sūdytame prieskoninių daržovių sultinyje. Išviręs lentute paslegiamas tame pat sultinyje, kol atvėsta. Patiekiant į stalą, įdarytas kakliukas supjaustomas šiek tiek įstrižomis riekelėmis, kurios puošiamos žalumyninėmis daržovėmis.