Puode troškinta jautiena receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Puode troškinta jautiena


INGREDIENTAI:

1-1,5 kg jautienos,
0,4 kg rūkyto kumpio ar lašinukų,
2-3 šaukštai sviesto,
svogūno galvutė,
salieras,
petražolės šaknis,
morka,
0,5 stiklinės natūralaus vyno arba 1 citrinos sultys,
druskos,
pipirų,
1 lauro lapelis.

Salierų padaŽUI:
2 šaukštai miltų,
1 šaukštas sviesto,
1 stiklinė daržovių ar mėsos sultinio,
200 g salierų šakniagumbių,
1 citrina,
maltų pipirų,
muškato,
0,5 stiklinės grietinės,
cukraus,
druskos.


GAMINIMAS:

Nuplauta po šalto vandens srove mėsa pasūdoma ir prismaigstoma rūkyto kumpio ar lašinukų. Į puodą sudedama pusė recepte nurodyto sviesto, daržovės, prieskoniai ir ant jų-mėsa. Mėsa apšlakstoma vynu arba citrinos sultimis, įpilama 1-1,5 stiklinės vandens ir ant silpnos ugnies troškinama apie 1 val.

Miltai pakepinami svieste, kol parusvėja, supilamas sultinys, sudedamas smulkiai tarkuotas salieras, išspaustos citrinos sultys, suberiami cukrus, druska, prieskoniai. Šiek tiek pavirinus, supilama grietinė. Pašildoma, bet neužvirinama.

Troškinta jautiena patiekiama į stalą su riebaluose troškintomis bulvėmis, morkomis, burokėliais bei marinuotais grybais. Padažas patiekiamas atskirai, padažinėje.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668