1-1,5 kg jautienos,
0,4 kg rūkyto kumpio ar lašinukų,
2-3 šaukštai sviesto,
svogūno galvutė,
salieras,
petražolės šaknis,
morka,
0,5 stiklinės natūralaus vyno arba 1 citrinos sultys,
druskos,
pipirų,
1 lauro lapelis.
Salierų padaŽUI:
2 šaukštai miltų,
1 šaukštas sviesto,
1 stiklinė daržovių ar mėsos sultinio,
200 g salierų šakniagumbių,
1 citrina,
maltų pipirų,
muškato,
0,5 stiklinės grietinės,
cukraus,
druskos.
GAMINIMAS:
Nuplauta po šalto vandens srove mėsa pasūdoma ir prismaigstoma rūkyto kumpio ar lašinukų. Į puodą sudedama pusė recepte nurodyto sviesto, daržovės, prieskoniai ir ant jų-mėsa. Mėsa apšlakstoma vynu arba citrinos sultimis, įpilama 1-1,5 stiklinės vandens ir ant silpnos ugnies troškinama apie 1 val.
Miltai pakepinami svieste, kol parusvėja, supilamas sultinys, sudedamas smulkiai tarkuotas salieras, išspaustos citrinos sultys, suberiami cukrus, druska, prieskoniai. Šiek tiek pavirinus, supilama grietinė. Pašildoma, bet neužvirinama.
Troškinta jautiena patiekiama į stalą su riebaluose troškintomis bulvėmis, morkomis, burokėliais bei marinuotais grybais. Padažas patiekiamas atskirai, padažinėje.