1 kg jautienos,
2-3 svogūnų galvutės,
1 stiklinė džiovintų obuolių ir slyvų,
1 lauro lapelis,
mairūno,
acto,
druskos,
cukraus.
GAMINIMAS:
Jautiena 12 valandų pamerkiama į truputį pasūdytą, actu parūgštintą vandenį. Slyvos, obuoliai nuplaunami ir mirkomi per naktį. Į keptuvą ar skardą sudedami skridinėliais pjaustyti svogūnai, jautiena, džiovinti obuoliai, slyvos, užbarstoma druska, cukrumi, smulkintu mairūnu.
Įpilama karšto vandens ir pridengus kepama apie 1 val. vidutinio karštumo įkaitintoje orkaitėje. Patiekiant į stalą, kepsnys sudedamas į pašildytą pusdubenį, apdedamas kepintais svogūnais, obuoliais, slyvomis. Valgomas su kepintomis arba riebaluose virtomis bulvėmis.