1 veršio šlaunelė,
100-150 g šviežių ar rūkytų lašinių,
1 morka,
1 petražolė,
1 salieras,
maltų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Nuplauta ir nusausinta veršio šlaunelė įtrinama druska, maltais pipirais. Subadžius aštriu kuoleliu ar siauru peiliu įžambiai skaidulų link raumens, prismaigstoma lašinukų ( pjaustoma maždaug 4 cm ilgio juostelėmis). Jų stengiamasi prismaigstyti visame kepsnyje vienodai.
Taip paruošta mėsa dedama į riebalais išteptą skardą ir kepama įkaitintoje orkaitėje. Kai gražiai apkepa, į skardą įpilama 1 stiklinė karšto vandens, pridedama supjaustytų prieskoninių daržovių. Kas 10-15 min. kepsnys palaistomas susidariusiu sultiniu. Kepama 1-1,5 val. Jei, įbedus šakutę, pasirodo šviesios sultys-mėsa iškepusi.
Iškepusi mėsa pjaustoma 1 cm storio griežinėliais skersai raumens ir sudedama į pašildytą pusdubenį. Patiekiama kartu su keptomis bulvėmis, karštais žaliaisiais žirneliais, troškintomis morkomis.