Paršelio vyniotinis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Paršelio vyniotinis


INGREDIENTAI:

4-6 savaičių paršelis,
100 g kumpio,
100 g sviesto,
3 kiaušiniai,
pipirų,
druskos,
prieskonių.


GAMINIMAS:

Paršelis nuplikomas, nupešami šeriai ir nusvilinamas. Tada gražiai nuvaloma odelė, paršelis išskrodžiamas, nupjaunama galva. Perpjovus krūtinę, išimami kaulai. Mėsa paliekama prie odos, sulyginami raumenys, kad susukus būtų kiek galima vienodesnio storio vyniotinio sluoksniai.

Inkstai, širdis (galima ir kepenis) supjaustomi bei patroškinami svieste. Po to sudedami eilėmis ant išlygintos mėsos. Taip pat sudedami kietai virti kiaušiniai, pailgais keturkampiais ruoželiais pjaustytas kumpis. Viską sudėjus, kietai suvyniojama, užtaisomi galai. Avyniojama švaria marle, kuri aprišama siūlu.

Taip paruoštas paršelio vyniotinis dedamas į didelį puodą, į kurį sudedami prieskoniai, išimti kaulai ir, užpylus verdančiu vandeniu, verdama 2-3 val. Išvirus puodas pastatomas šaltai, vyniotinis paslegiamas tame pat sultinyje. Suslėgus išvyniojama iš marlės ir, supjausčius plonomis riekutėmis, patiekiama į stalą.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668