4-6 savaičių paršelis,
100 g kumpio,
100 g sviesto,
3 kiaušiniai,
pipirų,
druskos,
prieskonių.
GAMINIMAS:
Paršelis nuplikomas, nupešami šeriai ir nusvilinamas. Tada gražiai nuvaloma odelė, paršelis išskrodžiamas, nupjaunama galva. Perpjovus krūtinę, išimami kaulai. Mėsa paliekama prie odos, sulyginami raumenys, kad susukus būtų kiek galima vienodesnio storio vyniotinio sluoksniai.
Inkstai, širdis (galima ir kepenis) supjaustomi bei patroškinami svieste. Po to sudedami eilėmis ant išlygintos mėsos. Taip pat sudedami kietai virti kiaušiniai, pailgais keturkampiais ruoželiais pjaustytas kumpis. Viską sudėjus, kietai suvyniojama, užtaisomi galai. Avyniojama švaria marle, kuri aprišama siūlu.
Taip paruoštas paršelio vyniotinis dedamas į didelį puodą, į kurį sudedami prieskoniai, išimti kaulai ir, užpylus verdančiu vandeniu, verdama 2-3 val. Išvirus puodas pastatomas šaltai, vyniotinis paslegiamas tame pat sultinyje. Suslėgus išvyniojama iš marlės ir, supjausčius plonomis riekutėmis, patiekiama į stalą.