Keptas paršelis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Keptas paršelis


INGREDIENTAI:

4-8 savaičių paršelis,
druskos,
100 ml baltojo vyno.

Padažui:
1-2 šaukštai sviesto,
1-2 šaukštai miltų,
3-4 stiklinės sultinio,
prieskonių.


GAMINIMAS:

Skaniausias keptas 4-8 savaičių amžiaus paršelis. Labai riebių paršelių mėsa ne tokia skani, tinkamiausia kepti, kai riebalų sluoksnis 0,5-1 cm storio. Paskerstas paršelis nuplikinamas, nupešami šeriai ir nusvilinamas, kad neliktų plaukučių. Visa tai daroma labai atsargiai, nes galima sužaloti paršelio odą. Kuiliukai iškastruojami, nes kitaip jų mėsa įgyja specifinį kvapą.

Nusvilintas paršelis nuplaunamas, nusausinamas, perpjovus pilvą nuo pat krūtinės, išimami viduriai. Vidus švariai išplaunamas, įtrinamas druska ir paliekamas keletai valandų ar net parai, kad įsisūrėtų. Įsisūrėjęs paršelis dar kartą gerai išplaunamas. Taip paruoštas padedamas kniūpščias ant išteptos riebalais skardos ir kepamas įkaitintoje orkaitėje.

Kepant dažnai palaistomas atsiradusia sunka. Reikia sekti, kad neapdegtų paršelio oda. Baigiant kepti, kad oda būtų trapesnė, ant jos užpilama baltojo vyno. Priklausomai nuo paršelio dydžio, kepama 1-1,5 val. Iškeptas paršelis perpjaunamas išilgai perpus ir į 5-6 dalis skersai. Gabalėliai sudedami į pusdubenį taip, kad išliktų paršelio figūra.

Svieste pakepinami miltai, kurie, nuolat maišant, praskiedžiami sultiniu. Viskas paskaninama prieskoniais ir supilama į padažinę arba ant dubenyje esančio paršelio. Prie paršelio atskirai paduodamos įvairiai paruoštos bulvės, agurkai, pomidorai, kopūstai ir kt. daržovės.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668