1 gerai išrūkytas kiaulės kumpis,
1 stiklinė kviečių sėlenų,
2 šaukštai taukų,
ruginių miltų tešlai,
kvepiančiųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Pirmiausia patikrinama, ar kumpis gerai išrūkytas ir tinkamas kepti. Tuo tikslu pakaitintas metalinis virbas įbedamas iki kaulo. Jei jaučiamas malonus rūkyto kumpio kvapas, ruošiamasi kepti. Rūkytas kumpis prieš tai 10-12 val. mirkomas vandenyje.
Tada nuplaunamas ir gerai ištrinamas kvietinėmis sėlenomis. Dar kartą nuplovus, gerai nusausinamas ir ištepamas taukais, kad kepant nepriliptų tešla. Ruginius miltus užplikius verdančiu vandeniu, padaroma kieta tešla. Ja apdedamas prieš tai pabarstytas kvepiančiaisiais pipirais kumpis.
Tešlos sluoksnis bus vienodas, maždaug piršto storio, kai lyginsime šaltame vandenyje suvilgytomis rankomis. Taip paruoštas kumpis dedamas į skardą ir kepamas įkaitintoje orkaitėje 3-4 val. Iškepęs truputį praaušinamas, nuo jo gražiai peiliu nuimama tešla, o mėsa supjaustoma plonomis riekutėmis. Sudėjus į pašildytą pusdubenį, patiekiama į stalą.