Tešloje keptas rūkytas kumpis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Tešloje keptas rūkytas kumpis


INGREDIENTAI:

1 gerai išrūkytas kiaulės kumpis,
1 stiklinė kviečių sėlenų,
2 šaukštai taukų,
ruginių miltų tešlai,
kvepiančiųjų pipirų.


GAMINIMAS:

Pirmiausia patikrinama, ar kumpis gerai išrūkytas ir tinkamas kepti. Tuo tikslu pakaitintas metalinis virbas įbedamas iki kaulo. Jei jaučiamas malonus rūkyto kumpio kvapas, ruošiamasi kepti. Rūkytas kumpis prieš tai 10-12 val. mirkomas vandenyje.

Tada nuplaunamas ir gerai ištrinamas kvietinėmis sėlenomis. Dar kartą nuplovus, gerai nusausinamas ir ištepamas taukais, kad kepant nepriliptų tešla. Ruginius miltus užplikius verdančiu vandeniu, padaroma kieta tešla. Ja apdedamas prieš tai pabarstytas kvepiančiaisiais pipirais kumpis.

Tešlos sluoksnis bus vienodas, maždaug piršto storio, kai lyginsime šaltame vandenyje suvilgytomis rankomis. Taip paruoštas kumpis dedamas į skardą ir kepamas įkaitintoje orkaitėje 3-4 val. Iškepęs truputį praaušinamas, nuo jo gražiai peiliu nuimama tešla, o mėsa supjaustoma plonomis riekutėmis. Sudėjus į pašildytą pusdubenį, patiekiama į stalą.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668