0,5 kg neriebios kiaulienos,
0,5 stiklinės miežinių kruopų (grucės),
0,5 stiklinės žirnių,
pupelių,
0,5 kg bulvių,
2-3 svogūnai,
2-3 l vandens,
šaukštas aliejaus,
pipirų,
lauro lapų,
kalendros grūdelių,
druskos.
GAMINIMAS:
Į puodą sudedamos kruopos, mirkyti žirniai bei pupelės, aliejuje kepinti svogūnai, užpilama vandeniu ir užvirinama. Tada sudedama mėsa, prieskoniai, pasūdoma. Verdama ant nestiprios ugnies, kol mėsa suminkštėja.
Išvirusi mėsa išgriebiama, sudedamos tarkuotos, kiek nuspaustos bulvės ir, maišant mediniu šaukštu, užverdama tarkė. Išviręs šiupinys supilamas į molinį dubenį. Viduryje dubens padaroma duobutė, į kurią sudedami kubeliais pjaustyti kiaulienos gabalėliai.