Aguonietis receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Aguonietis


Recepto įvertinimas:1 balas


INGREDIENTAI:

1 kg aukščiausios rūšies kvietinių miltų,
2 stiklinės pieno,
200 g cukraus,
250 gsviesto,
70 g mielių,
1,5 stiklinės aguonų,
8 kiaušinių tryniai,
2 kiaušinių baltymai,
10 migdolų,
vanilinio cukraus,
0,5 tarkuotos citrinos žievelės,
druskos,
1 kiaušinis aptepimui.

GAMINIMAS:

200 g miltų užplikomi verdančiu pienu ir, pridengus dangteliu, paliekama, kad pasaltų. Tuo tarpu daromas mielių įmaišas: trečdalis likusių miltų išmaišoma su pašildytu pienu, kad gautųsi grietinės tirštumo masė.

Mielės ištrinamos su1-2 šaukštais cukraus, kad suskystėtų ir sudedamos į tešlą. Ji išplakama mediniu šaukštu. Tada į ją dalimis įsukama pasalusi plikyta tešla. Uždengus drobele (marle), paliekama šiltoje vietoje apie 1-1,5 val., kad pakiltų.

Tuo tarpu ruošiami priedai į tešlą. Tryniai ištrinami su stikline cukraus, išlydomas sviestas, nuplikomi migdolai. Tešlai pakilus, sudedami išsukti tryniai, įsijojami likę miltai, paskiausia supilamas lydytas pravėsintas sviestas, sudedama druska. Tešla ilgai minkoma šiltoje patalpoje.

Gerai išminkyta tešla aptepama plonu sviesto sluoksneliu, kad nedžiūtų ir, uždengus marle, paliekama šiltai dar kartą pakilti. Paruošiama aguonų masė įdarui: aguonos persijojamos, nuplikomos ir užpylus karštu vandeniu, pabrinkinamos. Po to vanduo nukošiamas, o aguonos permalamos arba sugrūdamos grūstuvėje.

Į sugrūstas aguonas sudedamas likęs cukrus, iki standžių putų išplakti 2 kiaušinių baltymai, migdolai, vanilinas, tarkuota citrinos žievelė. Pakilusi tešla iškočiojama 1-1,5 cm storio lakštu, ant kurio užtepama paruošta aguonų masė. Lakštas susukamas voleliu, gerai užlankstant kraštus, ir dedamas į riebalais išteptą, džiūvėsėliais išbarstytą skardą.

Paliekama dar truputį pakilti. Tada aguoniečio paviršius ištepamas kiaušinio plakiniu bei švariu smailiu pagalėliu išbadomos skylutės, kad galėtų išeiti kepant aguonų masėje susidarę vandens garai ir pyragas nesusproginėtų. Kepama įkaitintoje vidutinio karštumo orkaitėje apie 45-50 min.

Iškeptas aguonietis įvyniojamas į drėgną drobelę ir kurį laiką palaikomas, kad būtų minkšta ir gardi pyrago pluta.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668