Kepta dešra receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kepta dešra


INGREDIENTAI:

1 dešra.

Pomidorų padažui:
1 šaukštas sviesto,
1 svogūno galvutė,
1 šaukštas miltų,
1 stiklinė sultinio,
2 šaukštai grietinės,
3-4 šaukštai pomidorų tyrės,
druskos,
cukraus,
pipirų.


GAMINIMAS:

1 dešra supjaustoma porcijomis ir, užverta ant iešmo, kepama įkaitintoje orkaitėje arba ant žarijų, kol apsitraukia rusva plutele. Iš pradžių kepama dešra palaistoma vandeniu, kuris pilamas į skardą, kad orkaitėje susidarytų vandens garų ir dešra nedžiūtų. Vėliau patepama riebalais arba pomidorų padažu.

Dešrai parausvėjus, gabalėliai dedami į pašildytą gilų pusdubenį. Patiekiama su virtomis bulvėmis ar bulvių koše. Padažas patiekiamas atskirai padažinėje arba užpiltas ant keptų dešros gabalėlių.

Pomidorų padažas. Svieste pakepinamas smulkiai pjaustytas svogūnas, kol pasidaro šviesiai geltonas. Suberiami miltai ir dar šiek tiek pakepinami. Pamažu maišant supilamas sultinys, o keletą minučių pavirinus, grietinė bei pomidorų tyrė. Pagardinama druska, cukrumi, pipirais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668