1 dešra.
Pomidorų padažui:
1 šaukštas sviesto,
1 svogūno galvutė,
1 šaukštas miltų,
1 stiklinė sultinio,
2 šaukštai grietinės,
3-4 šaukštai pomidorų tyrės,
druskos,
cukraus,
pipirų.
GAMINIMAS:
1 dešra supjaustoma porcijomis ir, užverta ant iešmo, kepama įkaitintoje orkaitėje arba ant žarijų, kol apsitraukia rusva plutele. Iš pradžių kepama dešra palaistoma vandeniu, kuris pilamas į skardą, kad orkaitėje susidarytų vandens garų ir dešra nedžiūtų. Vėliau patepama riebalais arba pomidorų padažu.
Dešrai parausvėjus, gabalėliai dedami į pašildytą gilų pusdubenį. Patiekiama su virtomis bulvėmis ar bulvių koše. Padažas patiekiamas atskirai padažinėje arba užpiltas ant keptų dešros gabalėlių.
Pomidorų padažas. Svieste pakepinamas smulkiai pjaustytas svogūnas, kol pasidaro šviesiai geltonas. Suberiami miltai ir dar šiek tiek pakepinami. Pamažu maišant supilamas sultinys, o keletą minučių pavirinus, grietinė bei pomidorų tyrė. Pagardinama druska, cukrumi, pipirais.