Keptas kalakutas su slyvomis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Keptas kalakutas su slyvomis


INGREDIENTAI:

kalakutas,
0,5-0,75 kg džiovintų slyvų,
sviesto,
citrinos sulčių,
druskos.


GAMINIMAS:

Kalakutą nusvilinkite, išdarinėkite ir gerai išplaukite. Paruoštą kalakutą iš viršaus ir vidaus įtrinkite druska, apšlakstykite citrinos sultimis ir įdarykite išmirkytomis džiovintomis be kauliukų slyvomis. Užsiūkite kalakutą, aptepkite sviestu ir ant nugaros dėkite į skardą ar keptuvą, kuriame įpilkite 1 stiklinę vandens.

Kepkite įkaitintoje orkaitėje 180-200 laipsnių temperatūroje.Apkepus temperatūra sumažinama iki 150 laipsnių. Retkarčiais palaistykite karštu vandeniu bei susidariusiomis sultimis. Kepkite 1,5-3 val., priklausomai nuo paukščio amžiaus ir dydžio.

Paukščiui iškepus, išimkite siūlus, šaukštu išgriebkite slyvas. Paukštienos gabalus sudėkite į pašildytą dubenį, išlaikant paukščio formą. Į stalą patiekite palaisčius padažu, kuris susidarė kepant.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668