kalakutas,
0,5-0,75 kg džiovintų slyvų,
sviesto,
citrinos sulčių,
druskos.
GAMINIMAS:
Kalakutą nusvilinkite, išdarinėkite ir gerai išplaukite. Paruoštą kalakutą iš viršaus ir vidaus įtrinkite druska, apšlakstykite citrinos sultimis ir įdarykite išmirkytomis džiovintomis be kauliukų slyvomis. Užsiūkite kalakutą, aptepkite sviestu ir ant nugaros dėkite į skardą ar keptuvą, kuriame įpilkite 1 stiklinę vandens.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje 180-200 laipsnių temperatūroje.Apkepus temperatūra sumažinama iki 150 laipsnių. Retkarčiais palaistykite karštu vandeniu bei susidariusiomis sultimis. Kepkite 1,5-3 val., priklausomai nuo paukščio amžiaus ir dydžio.
Paukščiui iškepus, išimkite siūlus, šaukštu išgriebkite slyvas. Paukštienos gabalus sudėkite į pašildytą dubenį, išlaikant paukščio formą. Į stalą patiekite palaisčius padažu, kuris susidarė kepant.