300 g įvairių džiovintų vaisių (obuolių, kriaušių, vyšnių, slyvų ir kt.)
150 g cukraus,
6 stiklinės vandens,
cinamono žievelė,
pora gvazdikėlių.
GAMINIMAS:
Pasaldintame vandenyje išverdami nuplauti džiovinti vaisiai. Pirmiausia imami obuoliai ir kriaušės-šviesios spalvos vaisiai. Juos išgriebus, dedami, tamsesnės spalvos vaisiai-vyšnios, slyvos.
Taip virtas kompotas esti gražus, vaisiai margi, be to, jie nesuverda (virimo laikas nevienodas). Išvirus paskutinius vaisius, į skystį sudedami prieskoniai ir, jeigu reikia, dar pasaldinama. Pavirus prieskoniai nukošiami, o skystis užpilamas ant virtų vaisių. Į stalą patiekiama kompotinėse, kompotiniuose indeliuose. Valgomas šaltas.