Džiovintų vaisių kompotas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Džiovintų vaisių kompotas


INGREDIENTAI:

300 g įvairių džiovintų vaisių (obuolių, kriaušių, vyšnių, slyvų ir kt.)
150 g cukraus,
6 stiklinės vandens,
cinamono žievelė,
pora gvazdikėlių.


GAMINIMAS:

Pasaldintame vandenyje išverdami nuplauti džiovinti vaisiai. Pirmiausia imami obuoliai ir kriaušės-šviesios spalvos vaisiai. Juos išgriebus, dedami, tamsesnės spalvos vaisiai-vyšnios, slyvos.

Taip virtas kompotas esti gražus, vaisiai margi, be to, jie nesuverda (virimo laikas nevienodas). Išvirus paskutinius vaisius, į skystį sudedami prieskoniai ir, jeigu reikia, dar pasaldinama. Pavirus prieskoniai nukošiami, o skystis užpilamas ant virtų vaisių. Į stalą patiekiama kompotinėse, kompotiniuose indeliuose. Valgomas šaltas.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668